Vierhouterweg 58

 €525.000 k.k. · Eengezinswoning · Verkocht

Het was destijds liefde op het eerste gezicht! De huidige eigenaren vielen als een blok voor deze charmante VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ MET AANLEUNWONING. De sfeervolle details, karakteristieke eigenschappen en de magnifieke locatie gaf de doorslag, alhoewel het destijds grondig gerenoveerd moest worden. Dat is in 2008 dan ook gedaan, zodat wij nu een eigentijdse en goed gerenoveerde en geïsoleerde woning kunnen aanbieden, waarbij ook nog eens een VRIJSTAANDE GARAGE en BERGING MET VERANDA op het perceel van ca. 1.244 m² zijn gebouwd. Als we het over een magnifieke locatie hebben, komt dat wel het beste tot uitdrukking dat de woning precies in de overgang tussen bebouwde kom en buitengebied is gelegen. Vanuit huis wandelt u zo de weilanden door richting de bossen en heide, een heerlijk ontspannende omgeving. Anderzijds wandelt u met een paar minuten de gezellige dorpskern van Elspeet in, met diverse winkels, speciaalzaken, scholen en een supermarkt. Rondom de woning ligt een besloten en ook onderhoudsarme tuin, met heel veel privacy en een uitstekende zonligging (zuiden!). De garage en de veranda/berging zijn 2013 geheel in stijl met de woonboerderij gebouwd en vormen een ideale aanvulling. De garage is bijvoorbeeld geïsoleerd, voorzien van een grote zolder en is hoogwaardig afgewerkt met o.a. zinken goten en keramische dakpannen. De woonboerderij is vanaf 2008 grondig gemoderniseerd, na-geïsoleerd, voorzien van nieuwe elektra, keuken en badkamer en een in stijl passende afwerking. Totaal zijn er vier slaapkamers, waarvan twee zeer riante slaapkamers.

In 1986 is er een aanleunwoning (nr. 58A) aangebouwd, die momenteel geheel separaat bewoond wordt middels vruchtgebruik. Zo lang dat recht duurt is er geheel gescheiden van nr. 58 een eigen woonruimte in nr. 58a, met eigen inrit, tuin en voorzieningen, zodat er volledige privacy is. Wanneer het recht van vruchtgebruik eindigt, is het een waardevermeerdering en uitermate geschikt voor gelijkvloers wonen, mantelzorg/inwoning, kantoor of praktijk aan huis of Bed and Breakfast.

Al met al is het niet alleen de locatie, maar ook de ruimte en de mogelijkheden, die uw hart ongetwijfeld sneller zal doen laten kloppen. Het geheel wordt dan ook tekort gedaan om te beschrijven, dit moet u komen beleven. Van harte uitgenodigd voor een bezichtiging. Op de website vierhouterweg58.nl vindt u alvast meer informatie.

Bouwkundige informatie

De woning is gebouwd in begin jaren 1900 en in 1986 uitgebouwd met een aanleunwoning. Opgetrokken in steen en grotendeels voorzien van spouwmuren en deels steensmuren die voorzien zijn van een nieuwe binnenmuur (spouw). Dakbedekking middels dakpannen (welke van binnenuit is na-geïsoleerd). Houten vloeren met isolatie. Houten kozijnen met dubbele beglazing. Voor de verwarming en het warm water is er een cv-combiketel (bouwjaar 2008), met vloerverwarming in de keuken, badkamer, bijkeuken en gang van nr. 58. Zinken goten zijn in 2015 vernieuwd, schilderwerk in 2016 uitgevoerd, elektrische installatie is in 2008 vernieuwd.

INDELING

Begane grond:
Nr. 58
Entree, ruime L-vormige hal met provisiekast, ruim toilet en trappartij naar de verdieping. Aan de voorzijde van de woning is er een sfeervolle en riante woonkamer, met schouw, prachtige houten vloer een schitterend uitzicht over de voorgelegen weilanden. De schouw is voorzien van een aansluiting voor een gashaard en tevens is er in de woonkamer een luik naar een kleine kelder.
Aan de achterzijde van de woning is er een royale woonkeuken. Deze beschikt over een neutrale en lichte hoekopstelling, met Boretti (zes pits) gas fornuis en oven, een vaatwasser en een granieten werkblad. Grenzend aan de woonkeuken is er een praktische bijkeuken met achterentree, aansluitingen voor wasapparatuur en toegang naar de badkamer. De badkamer beschikt over een ruim ligbad en een vaste wastafel. De vloer in de gang, woonkeuken, bijkeuken en badkamer is voorzien van in stijl passende plavuizen met vloerverwarming.
Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang naar alle vertrekken. Totaal vier slaapkamers en vanuit de overloop toegang naar een ruime bergzolder achter de knieschotten. De ouderslaapkamer is een zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde van de woning. De tweede slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van drie inbouwkasten en dusdanig ruim, dat deze eenvoudig gesplitst kan worden in twee slaapkamers. Aan de voorzijde zijn er nog twee slaapkamers gelegen.

Nr. 58A
Entree, hal met toilet, meterkast en badkamer, met douchegedeelte en wastafel. Woonkeuken met een eenvoudige maar nette hoekopstelling. Vervolgens is er een ruime woonkamer met eveneens een prachtig uitzicht over de voortuin richting het weiland. Tenslotte is er nog een ruime slaapkamer met inbouwkast.

Bijgebouwen:

Garage/schuur
Opgetrokken in stenen borstwering en voorzien gepotdekselde gevelbekleding. Geïsoleerde gevel en dakplaten, met keramische dakpannen en zinken goten en hemelafvoeren. Afmetingen ca. 7.65 x 4.65 meter en voorzien van een grote zolder. Bouwjaar 2013.

Berging/veranda
In stijl met de garage is er eveneens in 2013 een berging met veranda gebouwd. Stenen borstwering en gepotdekselde gevels. Dakbedekking middels dakpannen.
Afmetingen ca. 2.80 x 1.30 (berging)
Afmetingen ca. 4.00 x 3.60 (veranda)

Tuin:
Rondom de woning ligt een fraai aangelegde en verzorgde tuin, welke in 2010 opnieuw is aangelegd. Er is een pomp voor de tuinbesproeiing. De tuin is onderhoudsarm aangelegd en heeft een uitstekende zonligging op het zuiden. Groot voordeel is de volledige privacy die u hier geniet.
Rechts naast de woning ligt een oprit t.b.v. nr. 58 voor meerdere auto’s. Aan de linkerzijde is er een eigen oprit voor nr. 58a met een kleine tuin voor nr. 58A.

Overige informatie:
In de prijsstelling is rekening gehouden met het feit dat er op de aanleunwoning (nr. 58A) een recht van vruchtgebruik van toepassing is. Zo lang dat recht duurt is er geheel gescheiden van nr. 58 een eigen woonruimte in nr. 58a, met eigen inrit, tuin en voorzieningen (eigen aansluiting voor gas en elektra, alleen water is met een tussenmeter), zodat er volledige privacy is. Wanneer het recht van vruchtgebruik eindigt, is het een waardevermeerdering en uitermate geschikt voor gelijkvloers wonen, mantelzorg/inwoning, kantoor of praktijk aan huis of Bed and Breakfast.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met ons kantoor via 0341-217454 en vragen naar dhr. L.A. van de Weerd. Foto’s van nr. 58a zijn op aanvraag beschikbaar.

Kenmerken:
Perceeloppervlakte : 1.244 m²
Inhoud woning : 754 m³
Woonoppervlakte : 202 m²
Overige inpandige m² : 6 m²
Bijgebouwen : 39 m²

Eigenschappen

Locatie

Vierhouterweg 58 , 8075 BJ ELSPEET, Nederland

Contact

Bericht is succesvol verstuurd

Vergelijkbaar aanbod (14)