Rode Landsweg 24 *

 €495.000 k.k. · Vrijstaande woning · Te Koop

Landelijker wonen kan bijna niet… Deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ ligt op een schitterend plekje in het buitengebied van Doornspijk, tussen Nunspeet en Elburg op een perceel van ca. 4.060. Omgeven door weilanden kijkt u weg richting de bosrand. Naast de woonboerderij met het bakhuisje, zijn er diverse oude bijgebouwen op het perceel aanwezig. Het weiland rechts naast de woonboerderij is eventueel bij te kopen, dat betreft een bouwkavel van ca. 1.820 m², waar een kleine vrijstaande woning gebouwd mag worden. De bouwkavel wordt niet afzonderlijk van de woonboerderij aangeboden, het is momenteel uitsluitend te koop in combinatie met de woonboerderij. Indien de woonboerderij zonder bouwkavel verkocht wordt, dan wordt daarna gestart met de verkoop van de bouwkavel. Indien u geen gebruik maakt van de mogelijkheid om het geheel te kopen, zal het perceel door het Kadaster ingemeten worden.
Deze karakteristieke woonboerderij is rond 2000/2001 zeer grondig gemoderniseerd. Zo zijn de gevels opnieuw gevoegd met een prachtige snijvoeg, de rieten kap vervangen en is intern de woning geheel gemoderniseerd en geïsoleerd. Het aantrekkelijke is daarbij dat de authentieke elementen bewaard zijn gebleven, waaronder bijvoorbeeld de oude eiken gebinten en het gerestaureerde witte bakhuisje. Het gaat gecombineerd met de moderne gemakken, zoals vloerverwarming, dubbel glas etc. Gelijkvloers zijn alle voorzieningen aanwezig, waaronder een slaapkamer en badkamer. Achter de woonboerderij staan diverse bijgebouwen in eenvoudige staat van onderhoud. Het plekje leent zich uitermate goed voor liefhebbers van het buitenleven, paardenliefhebbers of rustzoekers. Toch woont u hier ook centraal, op relatief korte afstand van het pittoreske vestingsstadje Elburg en ook nabij Nunspeet.

BOUWKUNDIGE INFORMATIE
Woning:
Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd omstreeks 1880, waarbij de woonboerderij in 2000/2001 zeer grondig gemoderniseerd is. Opgetrokken in steen en voorzien van isolatiemuren aan de binnenzijde tegen de steensmuren. Dakbedekking middels rieten dak (2000 vernieuwd). De woning is geheel geïsoleerd. Houten kozijnen met dubbel glas. Voor de verwarming en het warm water is er een cv-combiketel en vloerverwarming op de begane grond.

INDELING
Begane grond:
Entree, hal met toilet en trappartij en toegang naar vrijwel alle vertrekken. L-vormige woonkamer voorzien van een houtkachel en plavuizen vloer met vloerverwarming. De voormalige deeldeuren in de woonkamer zijn vervangen voor glas, waardoor er veel lichtinval is en u tevens geniet van het prachtige landelijke uitzicht. Vervolgens is er nog een ruime slaapkamer met inbouwkasten. Vanuit de hal is de badkamer bereikbaar, met een ligbad en een wastafel. Vervolgens is er de ruime woonkeuken, die ruim voldoende ruimte biedt voor een eethoek. De verzorgde en neutrale hoekopstelling is van een gas kookplaat, vaatwasser, koelkast en oven. Naast de keuken is er een gang naar het authentieke bakhuisje, waar tevens de tweede entree is en ruimte is voor wasapparatuur en cv-opstelling.

Eerste verdieping:
Overloop met grote inbouwkast en toegang naar de twee ruime slaapkamers.

Bijgebouwen:
Op het terrein staan meerdere eenvoudige bijgebouwen, welke in oude staat verkeren. Een van de bijgebouwen heeft dienst gedaan als tweede woning. Op deze plek zou een nieuw te bouwen vrijstaande woning gerealiseerd mogen worden.

Bijzonderheden:
• Prachtige landelijke en vrije ligging.
• Geschikt voor paardenliefhebbers
• De bouwkavel wordt niet afzonderlijk van de woonboerderij aangeboden, het is momenteel uitsluitend te koop in combinatie met de woonboerderij. Indien de woonboerderij zonder bouwkavel verkocht wordt, dan wordt daarna gestart met de verkoop van de bouwkavel. De vraagprijs voor het geheel incl. de bouwkavel van ca. 1.820 m² is € 695.000,- k.k. (zie ook Funda).
• Het perceel dient bij splitsing nog ingemeten te worden door het Kadaster. De opgegeven perceelsgrootte is derhalve nog een inschatting en kan in overleg aangepast worden.

Kenmerken:
Perceeloppervlakte : 4.060 m²
Inhoud woning : 428 m³
Woonoppervlakte : 114 m²
Overige inpandige m² : 0 m²
Bijgebouwen (totaal) : 12 m²

Eigenschappen

Locatie

Rode Landsweg 24 *, 8085 SM DOORNSPIJK, Nederland

Contact

Bericht is succesvol verstuurd