Plaggebaan 20 *

 €399.000 k.k. · Te Koop

UPDATE JUNI 2019: DE GEMEENTE NUNSPEET HEEFT HET BOUWBLOK VAN DEZE KAVEL VERGROOT, WAARDOOR HET OP EEN GROTERE PLEK BINNEN HET PERCEEL GEBOUWD MAG WORDEN.

Uw droomwoning bouwen op een plek waar het niet Veluwser kan dan hier? Met de bossen, heide en weilanden als ‘buren’, is het hier met recht een ultiem plekje te noemen waar u de Veluwe op z’n best kunt beleven. Het betreffen twee BOUWKAVELS voor een VRIJSTAANDE WONING. In deze prachtige ambiance, met diverse eeuwenoude bomen als omzoming, kunt u hier uw eigen DROOMWONING BOUWEN. Het betreft namelijk een voormalige agrarische locatie, waar momenteel al een VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ op staat. Alle schuren op deze locatie zullen gesloopt worden en in ruil daarvoor komt er nóg een woonbestemming bij, waardoor er tegenover de bestaande woning een BOUWKAVEL komt. De bestaande woonboerderij is erg eenvoudig en dient zeer grondig gerestaureerd te worden, óf kan gesloopt worden zodat u hier een vrijstaande woning kunt terugbouwen. U heeft dus de keuze op deze locatie tussen de twee bouwkavels, waarvan de bestaande woning is gelegen op ca. 3.000 m² en de bouwkavel tegenover de bestaande woning wordt eveneens aangeboden op ca. 3.000 m². Beide percelen zijn optioneel uit te breiden met ca. 2 hectare, het totale perceel is namelijk ruim 2,5 ha. Het is daardoor uitermate geschikt voor paardenliefhebbers, rustzoekers en als u vrij wilt wonen met uitzicht over de weilanden. U wandelt vanaf deze locatie met enkele minuten de bossen in en ook de heidevelden over! De stilte kunt u hier horen, de drukte kunt u opzoeken, want u woont hier toch uitermate centraal, op ca. 15 minuten afstand van Harderwijk en Apeldoorn. Bodemonderzoek, bestemmingsplanwijziging en asbestinventarisatie is reeds uitgevoerd en goed gekeurd voor bewoning. Aansluitingen voor nutsvoorzieningen zijn bij de woning reeds aanwezig. Verkoper zal zorg dragen voor de sloop van de aanwezige schuren en het saneren van het asbest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor: 0341-217454 of kijk alvast op de website: plaggebaan20.nl

BOUWKUNDIGE INFORMATIE
Bij nieuwbouw is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld door de gemeente Nunspeet. Deze is op aanvraag beschikbaar en eventueel ook te downloaden via de website plaggebaan20.nl.

In hoofdlijnen dient u rekening te houden met:
Bouwvolume: ca. 750 m³ (maximale ‘footprint’ van 140 m²)
Goothoogte: 3 meter
Nokhoogte: 9 meter
Bouwblok: royaal bouwblok, welke momenteel nog in overleg definitief te bepalen is qua ligging/maatvoering
Bijgebouw: 75 m² (excl. vergunningsvrije bouwwerken)

Voor de bestaande woonboerderij op nr. 20 geldt dat bij nieuwbouw een vrijstaande woning terug gebouwd mag worden.
Voor de bouwkavel op de locatie van de huidige schuren geldt dat er een vrijstaande woning (type schuurwoning) gebouwd mag worden.

De bouwkavel heeft een zeer gunstige zonligging op het Zuid-Westen.

Optioneel uit te breiden:
Rondom de bestaande woning en de bouwkavel ligt nog meer (agrarisch te gebruiken) grond. Hierdoor zijn beide percelen uitstekend uit te breiden voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers. Het totale perceel wat verkocht kan worden is 25.660 m². De percelen grenzen allemaal aan de Plaggebaan en één van de percelen heeft een ontsluiting aan de Molenbergweg.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het uitbreiden van de bouwpercelen. Als voorbeeld is er een schetskaart aanwezig hoe de percelen verdeeld kunnen worden. Als voorbeeld:

De bestaande woning op nr. 20 kan bijvoorbeeld met ca. 1,05 ha uitgebreid worden met direct aangrenzende grond, waardoor het totale perceel uit komt op ca. 13.500 m².

De bouwkavel kan met ca. 8.600 m² direct aangrenzende grond uitgebreid worden tot een totaal perceel van ca. 11.000 m². Uiteraard zijn er meerdere opties mogelijk, waarvoor u met Makelaardij Van de Weerd contact kunt opnemen.

Overige informatie:
• Voor de bouwkavel geldt dat er 6% overdrachtsbelasting van toepassing is. De sloop zal voor rekening en risico van verkoper uitgevoerd worden. De aansluitingen voor nutsvoorzieningen zijn in de openbare weg voor de kavel aanwezig.
• Voor de bestaande woning nr. 20 is 2% overdrachtsbelasting van toepassing. Ook hier zal verkoper zorg dragen voor de sloop van de bijgebouwen (niet de woning). De woning is verder aangesloten op de nutsvoorzieningen.
• De weg (Plaggebaan) wordt uw eigendom en dient openbaar te blijven. De complete weg is in 2018 nog voorzien van nieuw asfalt en zal door de Gemeente Nunspeet onderhouden blijven.
• Er is een schoongrondverklaring/bodemonderzoek aanwezig.

Kenmerken bestaande woning:
Woonoppervlakte: 94 m²
Overige inpandige ruimte: 13 m²
Perceeloppervlakte: 3.000 m²
Inhoud woning: 494 m³

Locatie

Plaggebaan 20 *, 8075 PG ELSPEET, Nederland

Contact

Bericht is succesvol verstuurd

Vergelijkbaar aanbod (8)