Hoge Enkweg 7

 €645.000 k.k. · Vrijstaande woning · Te Koop

Bij sommige woningen raakt u op slag verliefd. Zo ook bij deze karakteristieke VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ op een heerlijk perceel van 2.960 m². Alleen al de buitenkant spreekt tot de verbeelding, laat staan de binnenzijde met de originele gebinten en authentieke stijlkenmerken. Maar terug naar de buitenzijde; de woonboerderij zelf zal u ongetwijfeld verleiden, maar u hart gaat helemaal sneller kloppen als u het plekje zult zien. Vrijwel rondom de weilanden, met prachtige vergezichten en grazende koeien en schapen als buren… U woont hier aan de rand van buurtschap Hoge Enk, tussen Doornspijk en ’t Harde, in de nabije omgeving van het pittoreske stadje Elburg. Op korte afstand is er dus altijd wel een plaats met voorzieningen, terwijl u hier optimaal landelijk woont. Het voordeel van het riante perceel is dat u hier vrij woont en ook uitermate geschikt is voor het houden van hobbymatig kleinvee. Vanaf 2015 is de woonboerderij zeer grondig gerenoveerd, waarbij met respect voor het oorspronkelijke bouwjaar 1835 omgegaan is. De prachtige details hiervan zijn zo veel mogelijk behouden gebleven en gaan hand in hand samen met moderne gemakken en een eigentijdse afwerking. Voornamelijk de begane grond is instapklaar te noemen, de verdieping kunt u nog naar eigen inzicht indelen en afwerken. De recent vernieuwde romantische rieten deken en de fraai geschilderde gevels, geven deze woonboerderij de juiste uitstraling. Alle voorzieningen, waaronder een tweetal slaapkamers en een badkamer zijn gelijkvloers te vinden waardoor het bij uitstek geschikt is voor een grote en brede doelgroep. Op de verdieping zijn naar hartenlust nog meerdere slaapkamers te realiseren. Ook aan isolatie is gedacht, waaronder een geïsoleerd dak en grotendeels dubbele beglazing en voorzetmuren. Rondom de woonboerderij ligt een verzorgde tuin met o.a. een moestuin en een weiland. Twee bijgebouwen zijn er in de afgelopen jaren gerealiseerd, waaronder een garage met berging en een veranda met berging. Op het riante perceel kunt u naar hartenlust genieten van de rust en privacy welke dit huis en de plek te bieden heeft. Is uw hart al sneller gaan kloppen? Belt u ons dan voor een bezichtiging op 0341-217454 en kijkt u alvast op de website hogeenkweg7.nl

BOUWKUNDIGE INFORMATIE:
De woning is gebouwd in ca. 1835 waarbij de karakteristieke eigenschappen van deze bouwperiode bewaard zijn gebleven. Wel is de woning vanaf 2015 geheel gemoderniseerd en aangepast naar de eisen des tijds, waaronder een nieuwe elektrische installatie en bedrading. De woning is traditioneel gebouwd, opgetrokken in steen, met steensmuren. De steensmuren zijn na-geïsoleerd. In 2015 is de gehele rieten dakbedekking is vernieuwd en van binnenuit geïsoleerd. De woning wordt voorzien van verwarming en warm water middels een CV combi-ketel (2013) en een gashaard in de woonkamer. Tevens is de woning voorzien van diverse moderne gemakken waaronder mechanische ventilatie en deels vloerverwarming (badkamer en keuken).

INDELING:
U komt de woning binnen via een riante hal welke voorzien van een karakteristiek element; een prachtige schouw met tegeltjes. Vanuit deze hal is er toegang tot vrijwel alle vertrekken op de begane grond. Allereerst is er de bijkeuken, welke voorzien is van een zij-entree, wasmachine en droger aansluiting en een vaste wastafel. Vervolgens zijn er een tweetal slaapkamers op de begane grond. De royale woonkamer welke over de gehele breedte van de woning is gesitueerd, biedt u een prachtig uitzicht over de voortuin en op het naastgelegen weiland. De gebinten en de gashaard in de woonkamer zorgen voor de juiste sfeer in de woonkamer. In de hoek van de woonkamer is er vervolgens de open keuken. Deze is recent vervangen, voorzien van plavuizenvloer met vloerverwarming en een luxueuze opstelling met natuurstenen werkblad en inbouwapparatuur (o.a. vaatwasser, koelkast, combi-magnetron en gas kookplaat). Terug in de hal is er nog een separaat toilet, bergruimte met cv-opstelling en tenslotte nog een moderne badkamer. Deze beschikt over vloerverwarming en een royale inloopdouche, vaste wastafel en toilet.

Verdieping:
De zolderverdieping is bereikbaar middels een vaste trap en is over de volle lengte benut en eenvoudig afgewerkt. In totaal zijn er drie separate ruimtes waarvan één de voorzolder. Deze verdieping kan naar eigen inzicht op meerdere manieren ingedeeld en afgewerkt worden.

BIJGEBOUWEN:
Op het perceel bevinden zich zowel een fraaie garage/berging als schuur met aansluitend een veranda/terras. Beide bijgebouwen zijn in 2015 gebouwd. Opgetrokken middels een stenen borstwering en voorzien van gepotdekselde houten gevelbekleding. Zowel de garage als de berging met veranda zijn voorzien van een zadeldak waardoor er op de verdieping bergruimte is gerealiseerd.

KENMERKEN:
Perceeloppervlakte : 2.960 m²
Inhoud woning : 677 m³
Woonoppervlakte : 194 m²
Overige inpandige ruimte: 6 m²
Externe bergruimte : 47 m²

Eigenschappen

Locatie

Hoge Enkweg 7 , 8085 PK DOORNSPIJK, Nederland

Contact

Bericht is succesvol verstuurd